Az IVECO Daily bemutatása – hogy könnyebb legyen a döntés

Az IVECO márkát jól ismeri mindenki, tudjuk, hogy egy fejlett és fejlődő, megbízható cégről van szó, aminek Magyarországon is nagy divatja van, így érdemes őket választani. Azonban az újdonságokról mindig jó ötlet tájékozódni, így most egy kicsit az új IVECO Dailyről szeretnék részletesebben írni. A furgonozás világában az egyik legjobb és legmodernebb járműről van szó, így nem érdemes abbahagyni az olvasást. 

Néhány fontos információ az IVECO Dailyről

Az IVECO Daily a márka többi újításához hasonlóan különösen ügyel a kényelemre és a teljesen új, kényelmesebb vezetési élményre. Az újításoknak köszönhetően egyre közelebb kerülünk az önvezetéshez, és a könnyebb, átgondoltabb vezetési élményhez. A kormányra kerültek korábban nehezebben elérhető funkciógombok, nagyobbá vált a tárolóhelyek nagysága is, hogy vezetés közben ne kelljen forogni, nem tereli el semmi a figyelmet az útról. A személyes szolgáltatások és kialakítás új világát nyitja meg a vezetők előtt az IVECO Daily, mindezt környezetbarát módon. 

Beszélhetünk még a továbbfejlesztett vészfékrendszeréről, ami az ütközések elkerülésében van segítségére az embernek 50km/h alatt, de ennél gyorsabb menetnél is elősegíti a gyors és biztos fékezést, de az egészen kis sebességnél is van segítségünk az ütközések elkerüléséhez, ez pedig a PRO városi vészfunkció. Az IVECO Daily furgonnal könnyen elkerülhetünk olyan káreseteket, baleseteket, amiket más járművek esetében nem tudnánk biztonságon megelőzni. A fékezés mellett van berendezés a biztonságos vezetőtávolság betartására is, és sebességszabályozó és sávtartó rendszerekkel is büszkélkedhetnek ezek a modellek. Nem fejteném ki tovább az újításokat, mert ahhoz egy fél könyvet le kéne gépelnem, de ennek a gyártó vagy a magyar viszonteladó oldalán utána tudunk nézni az IVECO Daily címszó alatt. Még csak felsorolnám, hogy mikre érdemes rákeresni: ilyen az oldalszél asszisztens, a LED világítás, a városi üzemmód, a lejtmenet vezérlő, a kipörgésgátó és az elektromos rögzítőfék. Hogyha ezeknek utána olvasott az ember, már nagyjából tudja is, hogy mire számíthat a gyakorlatban, és hogyan segítheti a mindennapi biztonságos fuvarozást az IVECO Daily. 

Környezetvédelem és gazdaságosság az IVECO Daily segítségével

A környezetvédelemnek prioritásnak kell lennie minden esetben, hogyha az ember járművekről, főleg nagyobb járművekről beszél. Ezeknek ugyanis a legnagyobb a károsanyag kibocsájtása, amit minden erőnkkel csökkenteni szükséges. Az IVECO Daily meg is teszi ezt. 

Elsőként a gazdaságosságot érdemes megemlíteni. A gazdaságossággal általában üzemanyagot spórolunk. Kevesebb fogyasztásról van itt szó a használat során, vagy olyan funkciókról, mint például az IVECO Daily automatikus motorleállítás- és indításrendszere, vagy az elektronikus szabályozású, változó turbinageometriájú turbófeltöltő. Segítheti a jármű gazdaságos kihasználását továbbá a gumiabroncs-nyomásellenőrző rendszer is, amely ezekben a járművekben már megtalálható. A környezetvédelem az egész céget jellemzi ezen túl, mindenféle kísérletezést és kutatást folytatnak az ügyben, egészen a környezetbarát üzemanyag kifejlesztésétől kezdve komolyabb kérdésekig. 

Könnyű vezetés az IVECO Daily segítségével

Amikor könnyű vezetésről van szó, akkor nem csak a fent felsorolt extra, vezetést segítő funkciók jöhetnek szóba, hanem természetesen számos aspektus. A kényelmes, kézre álló vezetés az egyik feltétele annak, hogy biztonságosan is tudjunk vezetni, ezt mindenki tudja. A Daily belső tere éppen az ilyen kihívásokra lett tervezve. A kormányberendezés újragondolása minden egyes új szériás IVECO járműre jellemző. A kormány magassága állítható, az átlója kisebb lett, hogy az ember keze kevésbé fáradjon el vezetés közben, de a pontosságából ennek ellenére nem veszített, ráadásul elektromos szervokormánnyal került bevezetésre a modell, a még kényelmesebb és pontosabb vezetés érdekében. 

iveco-daily_pic1

Természetesen ezek a járművek már leírhatók egyenesen okosautóként is, Apple Car Play és Adroid AutoTM segítségével még a telefonunk bizonyos funkcióit is tudjuk használni, mindezt hangvezérlés segítségével, hogy az útról egy pillanatra se kell levenni a tekintetünket. Persze erről is bőven lehet még ismereteket találni a gyártó oldalán, így én nem is magyaráznám tovább a high-tech részleteket, amiket ők sokkal jobban el tudnak magyarázni az érdeklődők számára. 

Összességében az IVECO Dailyről

Láthatjuk tehát, hogy az IVECO Daily minden tekintetben a legjobbat nyújtja felhasználói számára. Fejlett vezetéssegítő rendszerrel rendelkezik, környezetbarát és még gazdaságos is. A lehető legmodernebb berendezések biztosítják az ember számára a kényelmes és még inkább a biztonságos vezetést. Ma már ez nem csak egy álom, az autó segíthet megelőzni a baleseteket, az ember figyelmének pontosságát képes korrigálni, és így sokkal bátrabban állhatunk neki a napi utazásnak, nem kell a váratlan események és helyzetek miatt időt, energiát és pénzt veszítenünk. Mindenképpen ajánlani tudom tehát ezt a modellt.