Van hatékony védekezés a poratka allergia ellen? 

A poratka allergia sok kutya életét nehézzé teheti. Nekünk gazdaként az a dolgunk, hogy az kényelmüket minél hatékonyabban biztosítani tudjuk, hogy hosszú és boldog életet élhessenek. A kutyák esetében is számos allergia előfordul: ételekre, növényekre és persze különböző rovarok csípésére is érzékenyek lehetnek. Nézzük meg tehát, hogy értük felelős személyekként mi az, amit értük tenni tudunk a mindennapok során, hogyan előzhetjük meg könnyedén a reakciókat. 

poratka allergia_pic3

Ételek, növények és a poratka allergia – mindenre van megoldás

A poratka allergia az egyik leggyakoribb allergia kutyáknál. Még lehet persze több rovarra is érzékeny az állat, és sajnos egyénenként változó lehet, hogy csak pár kisebb, enyhén tünetet okoznak ezek, vagy egészen komoly gondokat az állat számára. Az atkákkal a legnagyobb gond, hogy nehéz tőlük megszabadulni. A lakásban, akár még az udvaron is ott lehetnek, minden szőnyegben vagy bútorban megbújhatnak, és kiirtani igen nehéz őket, tekintve, hogy igen aprók, és akár több százezer is lehet egy élőhelyen. Mi a megoldás? Benti kutyáknál biztosítanunk kell ezeknek a kellemetlen lakótársaknak a kiirtását, amit a legegyszerűbben magával a kutyával tehetünk ahelyett, hogy különböző módszerekkel vagy praktikákkal próbálkoznánk, esetleg megszabadulnánk néhány bútortól. Ez ugyanis felesleges, hogyha van egy jó megoldás. 

A poratka allergia hatásos ellenszereként lehet bemutatni a Frontpro rágótablettát kutyák számára, amiről később fogok írni, miután jobban megismerkedtünk a többi allergia típussal is. 

Az ételekről persze mindenképpen érdemes szót ejteni. Egy kutya számos összetevőre lehet allergiás, és az olcsó tápokat sajnos erősen keverik mindenféle puffasztó, kellemetlen ballasztanyaggal, és különböző zöldségekkel. Ezeknek egy része hasznos vitaminokkal szolgál az állat számára, más részük azonban kifejezetten kellemetlen gyomorpanaszokat okozhat még úgy is, hogy az állat nem kifejezetten allergiás. Erre remek megoldást szolgálnak a gyártók az elmúlt néhány évben, sokfajta különböző ízesítésű és márkájú hypoallergén kutyatápot lehet kapni akár a boltokban, akár internetes rendeléssel. 

És persze ott vannak a növények. Akárcsak az ember, a kutyák is mutathatnak tüneteket, amikor elkezdenek nyílni tavasszal a növények, és egészen kitarthatnak a késő nyári vagy akár őszi hónapokig. Hogyha a kutyánkon nehéz légzést, fáradtságot és kedvtelenséget észlelünk, néhány nap után mindenképpen érdemes ellátogatni az állatorvoshoz, aki nem csak az allergiás, hanem egyéb, komolyabb okokra is fényt tud deríteni. 

Komolyabban a poratka allergia tüneteiről és kezeléséről 

A poratka allergia megkeserítheti több tekintetben is a kutyánk életét. Általános tüneteket okoz, amiket nehéz beazonosítani. Ilyen a levertség, étvágytalanság, az esetleges szőrproblémák, viszketés, vakarózás. A bőrproblémák mindig nagyon komolyak tudnak lenni egy kutya esetében. A kisebesedett bőr könnyen begyullad és akár fertőzést is okozhat, ami csak antibiotikumos kezeléssel gyógyítható, és még amellett is veszélyes. 

Milyen hatékony kezelési módszer létezik tehát? Én leginkább a Frontpro tablettát tudom ajánlani gyors és széleskörű hatékonysága miatt. A poratka allergia mellett hatékony kezelési módot jelent a bolhák és kullancsok ellen, úgyhogy mindenképpen jó döntés a nyári időszakban ezt a terméket választani. Legjobb benne, hogy nem külsőleg alkalmazandó. Általában a kutyák és macskák gyógyításában cseppeket, esetleg nyakörvet alkalmazunk hasonló problémákra, ez azonban nem mindig a leginkább hatékony módja a kezelésnek. Ha az állat elhagyja a nyakörvet, vagy megfürdőzik a cseppek után, akkor máris lőttek a védelemnek. Nagy hátránya ezeknek továbbá, hogy többnyire nem irtja ki a probléma forrását, csak elűzi a rovarokat, amik így lehet, hogy végül az emberen kötnek ki. 

poratka allergia_pic2

A Frontpro ezért is jelenti hatékony és biztos módját a védekezésnek. Belsőleges alkalmazása nem csak egyszerű alkalmazási lehetőséget jelent, hanem egyben biztosítja a tartósságot is. Nincs olyan módja az állatnak, amivel hatástalanítani tudni a hatóanyagokat, amik így a megadott ideig biztosan alkalmasak maradnak feladatukra. Továbbá ez a termék a rovarok irtására alkalmas. Ez azért nagyon jó, mert egy idő után talán meg is tudunk szabadulni segítségével a poratkáktól otthonunkban, így eltűnik az allergiát okozó ágens az állat életéből. Hatékonyságát tekintve tehát nem merülhet fel kérdés. Azért is csak ajánlani tudom, mert egyszerre többfajta rovar ellen nyújt hatékony védelmet, nem szükséges mindegyik állatra másik szert alkalmaznunk. Így még néhány ezer forintot talán spórolni is tud az ember. 

Összességében: így szabadulhatunk meg a poratka allergia átkától

Mivel a poratkákat nehéz kiirtani otthonunkból, így hatékony megoldást képez a Frontpro alkalmazása, amellyel gyorsan és könnyen meg tudunk szabadulni otthonunk nem várt vendégeitől. Mind alkalmazása, mind ára és hatóanyaga tekintetében csak ajánlani tudom, hogy a poratka allergia már régóta kínozza kedvencünket.